Quotes

Gebruik handige quotes van en over Reggae Geel/Here are some quotes on and by Reggae Geel

"Nobody knows about Geel, but everybody knows about Reggae Geel"

Mad Professor - Reggae Legend

"Reggae Geel is op alle vlakken uniek. Zowel de sfeer, onze bezoekers als de artiesten die we boeken - dat vind je nergens anders. Al 45 jaar proberen we te vernieuwen, zonder onze eigenheid te verliezen. En dat lijkt goed te lukken, als je de reacties van het publiek hoort."

Kris Eelen - Organisator Reggae Geel

"Reggae is een bijzonder rijk genre. Een echt juweeltje. Dat maakt elke editie van Reggae Geel ook uniek. We zoeken altijd naar een aanbod dat alle stijlen binnen het genre aan bod laat komen. Een energieke mix tussen oude en nieuwe roots-acts, hedendaagse dancehall met een “splash” Afrobeat, een vleugje ska én hypnotiserende dub. We geven ook een podium aan jong talent. En brengen het beste dat dit Jamaicaanse genre te bieden heeft.”

Daniëlle Pater - Artistic Director

"Elk jaar zetten meer dan 2.500 vrijwilligers hun schouders onder het festival. Zonder hen, géén Reggae Geel. Ze komen uit een diverse waaier aan verenigingen - van de lokale harmonie tot de Geelse karateclub, van voetbalclubs tot verenigingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het zijn zij die ons festival draaiende houden. De bar, de ontbijttent, de Eco-teams: je komt hen overal tegen. We zijn doorheen de jaren met elkaar vergroeid. Zij zijn de ruggengraat van ons festival. En met de vergoeding die ze daarvoor krijgen, financieren ze hun activiteiten. Eigenlijk is het een prachtige wisselwerking."

Toon Verbeeck - Crew, Credentials & Volunteers

"Elk jaar groeien onze inspanningen om het festival groener en duurzamer te maken. We gebruiken wisselbekers en Eco Coins om onze afvalberg te verkleinen. Onze Ecoteams zijn het hele festival door in de weer om het terrein én de brede buurt proper te houden. We sorteren verschillende afvalstromen, delen gratis vuilzakken uit, capteren en zuiveren afvalwater, gebruiken ecologische producten, denken lokaal... Elke editie zetten we verdere stappen om te verduurzamen. En dat werpt zijn vruchten af. Het terrein is proper én onze ecologische voetafdruk verkleint elk jaar. Ons doel is ook om een mentaliteitsverandering teweeg te brengen. Afval op de grond werpen, campingmateriaal achterlaten... Dat is niet meer van deze tijd. Ook ons publiek moet bijdragen aan een groener Reggae Geel."

Lieselot Flour - Sustainability Officer Reggae Geel

"Reggae Geel wil een veilige plek zijn, waar onbezonnen - maar gezond - gefeest kan worden. We voorzien bijvoorbeeld gratis oordopjes en condooms. Op het vlak van drug- en alcoholbeleid werken we nauw samen met VAD en andere gespecialiseerde organisaties. Rond grensoverschrijdend gedrag, iets waar we niet van mogen wegkijken in het nachtleven, zetten we concrete stappen. We helpen bezoekers om in te grijpen als ze ongewenst gedrag opmerken. Uiteraard willen we onze bezoekers een onbezonnen weekend geven, vol fun. Maar we zorgen er tegelijkertijd voor dat ze veilig en zonder kleerscheuren opnieuw weer thuiskomen op zondag. Daar doen we grote inspanningen voor."

Johan Tackx - Wellbeing & Prevention

"We bouwen elk jaar opnieuw een klein dorp, dat qua inwoners het inwoneraantal van de stad Geel overtreft. Dat is een enorm complexe - maar leuke - operatie. We zijn wekenlang aan de slag met een heel team van techniekers, elektriciens en andere handige Harry's. We trekken kilometers bekabeling, plaatsen tientallen lichtmasten, zorgen voor vlot internet, proper stromend water... Dat huzarenstukje zet het festival letterlijk "in the spotlights". En dat allemaal op een volledig veilige manier."

Steven Linders - Technical Architecture

"Reggae Geel ziet er dit jaar net een tikje anders uit dan andere jaren. We kijken naar de toekomst, met een volledig nieuw gezicht - zowel online als op het terrein. Onze website werd helemaal vernieuwd, onze sociale media bruisen als nooit tevoren, we pakken uit met een nieuw logo, communiceren duidelijker met onze bezoekers en de pers... Het is een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van het festival. Eentje dat Reggae Geel klaarstoomt voor nog eens 45 jaar festival, waar zowel gevestigde Reggae-fans als nieuwe bezoekers zich helemaal thuis voelen."

Rob Swolfs - Head of Communication